Att bli förman

Jobbarresa.jpg
 
 

Känner du att det är dags att ta nästa steg i ditt nationsengagemang? Har du jobbat i puben och känner att du har bra koll? Eller kanske har du nya idéer om hur NATU-event du vill arrangera? Bli förman!

Att vara förman är ett stort ansvar men också väldigt, väldigt kul! Bortsett från att du får umgås med dina vänner på "jobbet" finns det en hel drös av fördelar du får ta del av.

Alla förmän får ett så kallat Grönt Kort, vilket ger en gratis inträde till alla andra nationer. Ju oftare du jobbar desto fler matbiljetter får du. Dessa kan bytas ut mot en gratis måltid på våra källarsektioner, och kan tillochmed betala för sittningar.

Kuratelet anordnar även regelbundna förmannaaktiviteter, och varannan termin en förmannaresa. Allt detta är helt gratis som ett tack för våra förmäns hårda arbete.

Dessutom är det perfekt att pynta sitt CV med alla kunskaper du får från ditt förmannaskap!

Hur söker jag?

De lediga posterna utlyses av valberedningen på vår Facebooksida, måndagen tre veckor innan nationsmötet. Det är öppet att kandidera själv och nominera andra du tycker passar för en post i en vecka. Du gör detta genom att fylla i det länkade formuläret på utlysningen. Därefter kommer valberedningen att kontakta de kandiderande via telefon för att boka en tid för intervju.

Intervjun

På intervjun ställer valberedningen frågor kring posten du sökt, om du vet vad vad posten innebär, varför du anser att du är en passande kandidat och dylikt.

När intervjun är över diskuterar valberedningen inom sig huruvida de anser att du är en lämplig förman. Därefter tar de ett beslut och ringer upp inom några dagar med ett besked. Om du blir nominerad kommer du till Nationsmötet och presenterar dig och svarar på frågor medlemmarna har att ställa. Därefter går nationsmötet till röstning, får du en majoritet av rösterna har du officiellt blivit vald!

Motförslag

Ifall du ej blir nominerad, eller missar nomineringsperioden kan du alltid gå upp som motförslag genom att skicka ett mail till val@kalmarnation.nu. Detta sker i fall att det är fler sökande än lediga poster, eller valberedningen inte anser att du är lämplig att bli förman. Du kan gå upp som motförslag t.o.m. söndagen före nationsmötet.

Hur förbereder jag mig?

Att gå upp som förman kan kännas läskigt och nervöst. Förbered dig på bästa sätt genom att prata med någon eller några av förmännen på den post du söker. De kan dela med sig av tips och tricks och berätta om sina egna upplevelser. Om du inte vet vem som sitter på posten du vill ha kan du alltid maila q@kalmarnation.nu och fråga.