Vår verksamhet

 
 
%25C3%2596lk%25C3%25A4llaren.jpg

Pub Ölkällaren

Pub Ölkällaren är Kalmar Nations tisdagspub sedan 2016. Hit kommer du om du tycker att lill-lördag är lite för långt bort, veckan har varit alldeles för lång och du behöver en paus från studierna.

Här erbjuds hemgjord mat och ett brett sortiment av öl, vilket kanske hörs på namnet. Vi har fem olika fatöl, samt cirka 30 olika öl på flaska. Bortsett från detta finns såklart även vin, cider, whisky och en mängd alkoholfria alternativ. Precis som en pub skall vara!

Öppet varje tisdag mellan 18 - 01!

Vi är dessutom alltid i behov av jobbare, eftersom nationen drivs helt och hållet av frivilliga studenter. Är du intresserad av att jobba? Checka in vår facebookgrupp eller ta tag i någon av våra förmän!

Lunch Neptuni

Varje torsdag håller vi på Kalmar Nation lunch Neptuni. Bara ett stenkast från LUX, AF, UB, SOL och Paradis blir denna lunch en perfekt paus i studierna.

Det serveras prisvärd, god, hemlagad mat för ynka 35kr. Dessutom ingår kaffe, bröd och kaka i detta fantastiska pris!

Kika in på vår facebook för att hitta veckans meny!

Pub Kaggen

Pub Kaggen är Kalmars fredagspub. Kaggen möter allas behov, oavsett om du vill ta en öl och käka innan du drar vidare på klubb, är ute efter ett skönt barhäng eller helt enkelt bara vill existera för en stund.

Kaggen erbjuder alltid hemgjorda hamburgare, där både kött, vegetariskt och veganskt erbjuds. Varje vecka får förmännen dessutom kreativ frihet att hitta på sin egna burgare, alltifrån chokladburgare till pico de gallo har erbjudits.

Öppet varje fredag mellan 17 - 00

Vi är dessutom alltid i behov av jobbare, eftersom nationen drivs helt och hållet av frivilliga studenter. Är du intresserad av att jobba? Checka in vår facebookgrupp eller ta tag i någon av våra förmän!

 
Sittningar fin.jpg

Kalmar Nations sexmästerifester

Kalmar Nation har under året fem traditionsenliga sittningar för nationens medlemmar med festliga måltider som sexmästeriet anordnar.

Novischfesten anordnas i början av varje termin, både på hösten och på våren, och är till för nationens alla nya medlemmar att få uppleva studentlivet och Kalmar Nation genom en trerättersmeny med sång, kör och andra uppträdanden.

Sångboksgenomsjungningen hålls under mitten av höstterminen och är till för att uppdatera nationens medlemmar om Kalmar Nations sångboks innehåll. Målet med sittningen är att försöka hinna igenom alla sånger under kvällen. För att hinna med så många sånger som möjligt serveras en mycket festlig femrättersmeny.

Julfesten innebär ett julbord med tre serveringar, juliga drycker, julsånger och allt som hör julen till! Julfesten hålls i början av december.

Vårfesten brukar infinna sig i slutet av vårterminen och firar in våren genom en fördrink i den blomstrande trädgården, sång och säsongsanpassad trerättersmeny.

Dessa sittningar har olika klädkoder att följa, vilka finns med i eventbeskrivningen för varje sittning. Efter varje sittning hålls det dessutom en efterfest där vi öppnar upp baren och fixar dansgolv för den danssugne!

Är du intresserad av att gå på sittning är det bästa sättet att få mer information att gå in på vår facebooksida eller komma förbi expen under öppettider så kan Kuratelet berätta mer!

Övriga sittningar

Bortsett från våra sexmästerisittningar har vi även två tacksittningar till våra jobbare per termin och Sittning for Dummies.

Tacksittningarna är helt gratis för alla som har jobbat under terminen, och hålls ungefär varannan månad som ett tack för deras arbete. De har vanligtvis olika teman att klä upp sig efter. Under denna sittning delas dessutom pris för bästa jobbare, samt bästa utklädnad ut.

Sittning for Dummies är en relativt ny tradition på Kalmar Nation. Precis som Novischfesten hålls den i början av varje termin och är en chans för de som aldrig har varit på sittning att få förklarat för sig hur det vanligtvis går till. Dessa sittningar har aldrig någon klädkod, eftersom det är en introduktion till studentlivet, och de som nyligen flyttat till Lund kanske inte insåg att kostymen kommer komma till användning här.

Uthyrningar

Är ni en organisation eller sällskap inom Studentlund som önskar hyra på Kalmar Nation i form av egen pubkväll eller sittning? Kontakta q@kalmarnation.nu för mer information.

 
Spex.jpg

Kalmarspexarna

Kalmarspexet har funnits i sin nuvarande form sedan 2009. För er som inte är bekanta med konceptet spex så är det en typ av teater med musikaliska inslag skriven och framförd av studenter. Våren 2012 blev Kalmarspexet det första spexet i Lunds historia med att framföra ett spex som från grund och botten var framtaget på engelska. Detta är en tradition som levt vidare, något som bidragit till att spexet fortfarande växer sig större och större för varje termin som går, och det är fortfarande det enda spexet vars föreställningar konsekvent framförs på engelska.

Kalmarspexet söker alltid nytt folk, och då letar de inte bara efter personer som vill stå på scen. De söker musiker till orkestern, grafiker att designa och måla bakgrunder, händiga personer som kan hjälpa till att bygga ”props” och dylikt, ja det finns en plats i spexet för så gott som alla!

För mer information om spexets aktiviteter så finns de på Facebook! För ytterligare frågor samt bokning av biljetter kan förmännen nås på spex@kalmarnation.nu

Aktiviteter och idrott

Genom våra representanter i idrottskollegiet, NATU-kollegiet och Internationella sekretariatet vid Akademiska Föreningen arrangerar Kalmar Nation en rad olika aktiviteter. Däribland finns spelkvällar, Open Mic Nights, klätterdagar, skridskodagar, dragkamp, Swedish café med mera. Information om detta finns här på hemsidan samt på vår Facebooksida.