Novisch

Är du ny i Lund? Har du precis flyttat hemifrån, kanske från ett annat land? Du vet inte vad du ska förvänta dig, eller hur det kommer vara på den nya platsen du befinner dig. Vi känner igen oss i den känslan. En stor del av våra medlemmar kommer från andra länder än Sverige, och de resterande kommer från hela landet. Vi vet hur det känns att inte veta vad som väntar dig. Vi fann en plats hos Kalmar Nation, och vi är säkra på att du kommer göra det också!

Kalmar Nation är nationen med Lunds högsta mysighetsfaktor. Beläget mitt i stadens bankande hjärta blir vi din perfekta port in i studentlivet. Kalmar Nation tillhör inte en av de största nationerna, vilket gör oss till ett tight gäng där du säkerligen kommer hitta vänner för livet!

Varje tisdag och fredag håller våra pubar öppet. Pub ölkällaren ger besökaren ett härligt barhäng för den som tycker att lill-lördag ligger alldeles för långt bort. Pub Kaggen erbjuder det alternativa fredagshänget genom en skön atmosfär, men kan även vara den perfekta startpunkten för helgen med fantastiska hemgjorda burgare. Kalmar Nation erbjuder stolt ett av Lunds bredaste dryckessortiment och ordnar med jämna mellanrum temakvällar för att krydda till vardagen.

Utöver pubar erbjuder Kalmar lunch varje torsdag, spelkvällar, språkkaféer och en bred verksamhet av olika aktiviteter. Vi stoltserar med Lunds enda engelskspråkiga spex, en perfekt möjlighet för dig att leva ut dina teaterdrömmar; på scenen eller bakom kulisserna, med studenter från världens alla hörn, oavsett vilket ditt modersmål är.

Varje termin erbjuder vi dessutom en Novischvecka, helt tillägnad dig som precis kommit till Lund. Under höstterminen 2019 är temat Mystery murder, så läs de senaste deckarna och förbered dig!